Ny hundehvalp? Her er mine tanker og overvejelser

Én gang hundeejer, altid hundeejer, eller sådan er det ihvertfald hvis du spørger mig. Det er ikke længe siden at min elskede hund Freio gik bort, og lige siden har jeg sådan savnet at have en hund i min dagligdag, de gode gåture, sjove øjeblikke og alt det andet. Freio var min første hund, jeg nogensinde har haft, som du kan se på billedet, så var det en sød lille Mops, som jeg forelskede mig i. Min kæreste og jeg, har derfor luftet tanken om at få en ny hundehvalp, måske en lidt større en denne gang.

Her vil jeg dele mine tanker, og hvilke overvejelser, som vi har gjort os indtil videre. Det at få en hundehvalp, er altid en stor beslutning at træffe. Det har jeg skulle høre for siden første gang, både fra mine forældre, venner, og de har også helt ret. Jeg vil dog nu selv mene, at jeg er en ret ansvarsfuld person, og jeg ville aldrig få mig en hund, hvis jeg ikke kunne sørge for den.

Mine tanker om vores nye hundehvalp

Denne gang er vi blevet enige om, at vi gerne vil have os en større hund, eller ihvertfald større end vores forrige Mops. Vi bor i lejlighed lige nu, men vi overvejer snart at flytte i hus med have, og derfor kan en større hund sagtens være det rigtige valg for os. Jeg har naturligvis siddet, og surfet lidt rundt på nettet, de aftenener hvor jeg ikke havde andre ting at lave. Mine søgninger har lydt på Golden retriever hvalpe til salg, da jeg synes at de er utrolig nuttede, og mine forældre pleje at have en

En anden hund, som er lidt større end en Mops, er en “allergivenlig” bomuldshund, de er også bedre kendt som Coton de tulear hvalpe til salg.

Få indblik i forskellige hunderacer

Det kan godt være svært at finde informationer omkring de hundredvis af hunderacer der findes, og endnu sværere at finde ud af hvilke hunderacer, som kan passe til ens præferencer, som vi var inde på lige før. Heldigvis har jeg selv været ude for alt dette besvær første gang, og jeg fandt en rigtig god hjemmeside kaldet MUY, som jeg hyppigt benytter, når jeg gerne vil blive klogere på individuelle hunderacer. De har detaljeret beskrivelser, karaktertræk og fotografier af racerne.

Når du efterfølgende er klar til en hund, så er næste trin at finde en opdrætter, så du kan få en oversigt over hunde til salg inden for din foretrukne hunderace. Heldigvis er der mange dygtige opdrættere derude, som også udviser stor omsorg overfor deres hvalpe, og det er noget som jeg lægger stor vægt på. Jeg prioriterer altid at tage ud og se på hvalpen, og møde dens forældre hvis det er muligt, så får man muligheden for at få sig en god snak med opdrætteren, og se deres hjem.

Sidder du også med drømmen om en hund?

Jeg har før hørt om folk, som ikke tænker på hundens behov, når de leder efter en hundehvalp, og det kan jeg virkelig ikke fordrage. Hvis du sidder og læser dette, og samtidig har drømmen om at få en hund, så er her lige nogle overvejelser, du med fordel kan spørge dig selv om. Har du økonomien og tiden til en hundehvalp? Hvis ja, så kan du begynde at lave en liste, over hvad det er at du kigger efter i en hundehvalp, hvor stor må den være, hvor ofte skal den plejes. Herefter kan du begynde at kigge på hvilke hunderacer, der passer dine præferencer.

Det er ekstremt vigtigt at man sætter sig ind i den enkeltes hund behov, fx hvor ofte den har brug for at blive aktiveret, både fysisk men i den grad også mentalt! Jeg har desværre set flere eksempler, på hundeejere, som er for dovne til at gå ture med deres hunde, og hvis det var op til mig, så skulle de aldrig nogensinde have fået sig en hund! Du kan få flere gode råd, til hvad man skal holde øje med inden at man køber hund. Der hviler en kæmpe ansvar på ens skuldre, når man får en hund, det kan på mange kanter sammenlignes med lidt som at have en lille baby.

Karina Lauritzen

2 Kommentarer

  1. Nurh, jeg er ked af at høre de sørgelige nyheder om din Mops. 😢 En af mine veninder har haft sådan en hund før, og de er altså bare bedårende! Jeg glæder mig til at følge din/jeres beslutning, og forresten er jeg helt enig i det du skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *